COOKIES

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI COOKIES – CUPRINS

1. Prevederi Generale
2. Date personale Colectate
3. Cookies
NOTA DE INFORMARE PENTRU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI COOKIES

1 PREVEDERI GENERALE
1.1 Pagina Web www.girotondo.ro este administrata de catre Laboratorul de Stil S.R.L., o societatea romaneasca avand sediul social in Bucuresti, str. Jandarmeriei, nr. 14, bl. A1, et. 4, ap. 41, cam. 1, sector 1, inregistrata la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub numarul J40/618/21.01.2015, cod unic de inregistrare 33998919, cu un capital social de 200 RON, numar de telefon 0371 308 298, adresa e-mail: contact@girotondo.ro, cont bancar RO44INGB0000999904893180 („Laboratorul de Stil”).
1.2 Aceasta Politica de Confidentialitate si Cookies face parte integranta din Conditiile Generale de Utilizare a Site-ului („Conditiile Generale”) disponibile la http://girotondo.ro/termeni-si-conditii/, iar termenii utilizati in prezenta sunt definiti in Conditiile Generale.
1.3 Laboratorul de Stil isi rezerva dreptul de a modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate si Cookies. Orice modificari care vor fi aduse acestei Politici de Confidentialitate si Cookies vor intra in vigoare din momentul in care vor fi postate pe Pagina web. Laboratorul de Stil va informa Utilizatorii in legatura cu respectiva modificare pe Pagina web, sau daca este posibil, prin e-mail. In ciuda celor mentionate anterior, in cazul in care Utilizatorul continua sa utilizeze Pagina Web dupa ce au fost facute modificari, se prezuma ca Utilizatorul a fost de acord cu schimbarile operate.
1.4 Va rugam sa retineti ca prin accesarea si utilizarea Paginii noastre Web, sunteti de acord, neconditionat, cu Politica de Confidentialitate si Cookies si Conditiile Generale.
1.5 In cazul in care Utilizatorul nu este de acord cu oricare dintre termenii si conditiile acestei Politici de Confidentialitate si Cookies si ale Conditiilor Generale, Utilizatorul este incurajat sa intrerupa utilizarea Paginii Web.
2 DATELE CU CARACTER PERSONAL COLECTATE
2.1 Datele cu Caracter Personal vor fi colectate si prelucrate de catre Laboratorul de Stil, in temeiul consimtamantului expres si neechivoc acordat de catre Utilizator prin intermediul unei declaratii de vointa separate (in legatura cu inregistrarea pe Pagina web) si prin acceptarea Conditiilor Generale disponibile la http://girotondo.ro/termeni-si-conditii/ si aceasta Politica de Confidentialitate si Cookies.
2.2 Datele cu Caracter Personal ale Utilizatorului vor fi prelucrate de catre Laboratorul de Stil in conformitate cu legislatia in vigoare in Romania si in principal in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date („Legea datelor cu caracter personal”), Ordinul 52/2002 privind aprobarea Cerintelor minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal („Ordinul 52/2002”), si Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice („Legea 506/2004”).
2.3 Laboratorul de Stil este Operator de Date cu Caracter Personal in intelesul Legii datelor cu caracter personal si este inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal cu numarul [●]. Mai multe informatii despre acest Registru si Datele cu Caracter Personal sunt disponibile la www.dataprotection.ro.
2.4 Laboratorul de Stil colecteaza si prelucreaza Datele cu Caracter personal ale Utilizatorilor pentru urmatoarele scopuri:
(i) deschiderea, administrarea si utilizarea conturilor Utilizatorului de pe Pagina Web;
(ii) incheierea si executarea Contractelor de Vanzare;
(iii) validarea, expedierea si facturarea comenzilor plasate de Utilizatori;
(iv) solutionarea oricarei anulari sau probleme de orice natura referitoare la o Comanda sau un Contract de Vanzare;
(v) transmiterea periodica de buletine informative si/sau alerte pe cale electronica;
(vi) contactarea Utilizatorilor, la cererea acestora sau cu privire la problemele legate de serviciul clienti;
(vii) personalizarea si imbunatatirea Servicii si Cuprins;
(viii) respectarea obligatiilor statutare, legale si de reglementare;
(ix) in scop statistic;
(x) trimiterea datelor catre e-mail-ul furnizorului de servicii al Laboratorului de Stil pentru a permite corespondarea prin intermediul e-mail-ului.
2.5 Laboratorul de Stil colecteaza urmatoarele Date cu Caracter Personal de la Utilizatorii, persoane fizice:
(i) pentru inregistrarea pe Pagina Web: titlul, nume, prenume, porecla, tara, adresa de e-mail;
(ii) cand plaseaza o Comanda, Utilizatorul ofera urmatoarele date: numele si prenumele, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail, informatii privitoare la metoda si detaliile de plata, informatii privitoare la articolele comandate in scopul executarii Contractului de Vanzare;
(iii) urmatoarele date bancare: contul in care se vor returna banii in cazul returului.
2.6 Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze Datele cu Caracter Personal cerute. Insa, neindicarea oricareia dintre acestea poate impiedica Laboratorul de Stil sa isi execute in tot sau in parte oricare din Serviciile sau obligatiile prevazute pe Pagina Web, iar in consecinta, Utilizatorul nu va fi capabil sa utilizeze Pagina Web.
2.7 Datele cu Caracter Personal ale Utilizatorilor vor fi prelucrate doar in scopuri urmarite de Laboratorul de Stil si justificate din punct de vedere legal, inclusiv transmiterea informatiilor comerciale, de exemplu prin intermediul buletinelor informative. Numarul buletinelor informative (newsletters) trimise de catre Laboratorul de Stil poate varia. De obicei, Laboratorul de Stil trimite pana la 10 (zece) e-mail-uri cuprinzand informatiile comerciale pe parcursul unei saptamani. Cu toate acestea, in anumite situatii Laboratorul de Stil poate trimite mult mai putine/multe e-mail-uri continand informatii comerciale, inclusiv buletine informative si e-mail-uri cu continut special, si nu numai. Pe Pagina Web se pune la dispozitia Utilizatorilor o functie special dedicata posibilitatii de a configura numarul de buletine informative pe care acestia doresc sa le primeasca saptamanal. In orice moment Utilizatorul va avea dreptul de a solicita intreruperea primirii de informatii/oferte, prin selectarea link-ului de dezactivare prevazut la finalul oricarui buletin ori prin modificarea setarilor Utilizatorului de pe Pagina Web.
2.8 Principalele drepturi ale oricarui Utilizator cu privire la Datele sale cu Caracter Personal sunt urmatoarele:
(i) dreptul de a fi informat cu privire la scopurile in care se face prelucrarea Datelor cu Caracter Personal;
(ii) dreptul de a obtine de la Laboratorul de Stil anual, in mod gratuit, confirmarea faptului ca Datele cu Caracter Personal care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Laboratorul de Stil; in acest scop Utilizatorul va adresa Laboratorului de Stil o cerere scrisa, semnata si datata;
(iii) dreptul de a obtine de la Laboratorul de Stil, in mod gratuit, insa conditionat de completarea unei cereri scrise, semnate si datate: (a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea Datelor cu Caracter Personal a caror prelucrare nu este conforma cu legea, in special a Datelor cu Caracter Personal incomplete sau inexacte; sau (b) transformarea in date anonime a Datelor cu Caracter Personal a caror prelucrare nu este conforma cu legea; si (c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. (a) sau (b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat;
(iv) dreptul de a se opune in orice moment ca Datele sale cu Caracter Personal sa faca obiectul unei prelucrari;
(v) dreptul de nu fi supus unei decizii individuale;
(vi) dreptul de a se adresa unei instante de judecata in cazul in care drepturile sale conform Legii Datelor cu Caracter Personal sunt incalcate;
(vii) dreptul de a solicita Laboratorului de Stil sa inceteze utilizarea Datelor sale cu Caracter Personal in scopuri comerciale directe sau pentru a fi dezvaluite oricaror parti terte.
2.9 In orice moment, Utilizatorul va avea dreptul de a accesa si de a modifica (completa) Datele sale cu Caracter Personal, precum si de a-si retrage consimtamantul cu privire la prelucrarea Datelor cu Caracter Personal sau de a se opune primirii datelor mentionate anterior, fara a preciza motivul.
2.10 Retragerea consimtamantului sau exprimarea opozitiei cu privire la prelucrarea Datelor cu Caracter Personal in scopul inregistrarii si mentinerii unui cont pe Pagina Web este inaintata prin intermediul unui e-mail trimis catre: contact@girotondo.ro sau, pentru Datele cu Caracter Personal prelucrate in scopuri comerciale, prin dezabonarea prin selectarea link-ului de dezabonare ce apare in partea de jos a buletinului informativ. Dupa retragerea consimtamantului sau exprimarea opozitiei, Datele cu Caracter Personal ale Utilizatorului nu vor mai fi folosite in scopurile prezentate. Utilizatorul poate modifica/completa Datele sale cu Caracter Personal direct dupa autentificarea pe contul detinut pe Pagina Web sau prin trimiterea unei cereri prin adresa de e-mail utilizata pentru inregistrarea pe Pagina Web.
2.11 Laboratorul de Stil poate furniza Datele cu Caracter Personal ale Utilizatorilor entitatilor indreptatite sa le primeasca in conformitate cu legile in vigoare, partilor terte implicate in incheierea si executarea Contractului de Vanzare si in scopul livrarii Produsului achizitionat de Utilizator, cat si pentru a incredinta Datele cu Caracter Personal societatilor sau persoanelor insarcinate in baza unor contracte adecvate in scopul depozitarii, trimiterii de buletine informative si realizarii de campanii de publicitate pentru a mentine relatia cu Utilizatorul in numele Laboratorului de Stil (cu privire la care Utilizatorul isi poate da consimtamantul).
Entitatile insarcinate cu prelucrarea Datelor cu Caracter Personal in temeiul unui contract separat sunt obligate sa respecte principiile de confidentialitate si securitate a datelor cu caracter personal, si in mod deosebit, sa nu dezvaluie datele unor persoane neautorizate si sa utilizeze masuri fizice si tehnice de securitate adecvate metodei de prelucrare a Datelor cu Caracter Personal. La cererea Utilizatorilor, Laboratorul de Stil va furniza acestora informatii detaliate referitoare la entitatile insarcinate cu prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, scopul acestei delegari si data exacta a transferului de date. In plus, in cadrul aceleasi proceduri, Laboratorul de Stil are obligatia de a permite Utilizatorilor accesul la informatiile actuale si detaliate privitoare la masurile tehnice folosite sau furnizate de Laboratorul de Stil in scopul impiedicarii persoanelor neautorizate sa ia la cunostinta sau sa modifice Datele cu Caracter Personal transmise pe cale electronica de catre Utilizator.
3 COOKIES
3.1 Pentru ca Pagina Web sa functioneze mai rapid si pentru a fi mai atractiva pentru Utilizator, Laboratorul de Stil utilizeaza cookies. Termenul “cookie” face referire la un mic fisier ce contine un sir de caractere ce este transmis catre computerul Utilizatorului atunci cand acesta utilizeaza Pagina Web. Informatiile colectate cu ajutorul cookie-urilor permit personalizarea Serviciilor si Continutului oferite de Laboratorul de Stil in functie de nevoile si preferintele individuale ale Utilizatorului si sunt utilizate pentru a dezvolta statistici referitoare la utilizarea Paginii Web de catre Utilizator. Datorita Cookies, browser-ul Utilizatorului poate fi recunoscut de catre Pagina Web.
3.2 Orice Date cu Caracter Personal colectate si stocate prin intermediul Cookies sunt obtinute prin notificare si consimtamant, prin furnizarea catre Utilizator a unei notificari transparente referitoare la utilizarea Cookies, avand posibilitatea sa opteze pentru dezactivarea Cookies.
3.3 Majoritatea Cookies utilizate de Laboratorul de Stil sunt sterse din unitatea hard disk a Utilizatorului („Sesiunea de Cookies”) la sfarsitul sesiunii Utilizatorului. Alte Cookies raman in computerul Utilizatorului pentru a ajuta la identificare acestuia cu ocazia urmatoarei vizite („Cookies permanente”). Sunteti liber sa blocati, stergeti sau sa dezactivati aceste tehnologii daca dispozitivul dumneavoastra o permite. Utilizatorii pot administra setarile pentru Cookies prin intermediul browser-ului sau al dispozitivului utilizat. In general acest lucru nu impiedica utilizarea Paginii Web, dar ar putea cauza cateva dificultati de operare.
3.4 Laboratorul de Stil utilizeaza sisteme diferite oferite de catre terti pentru a monitoriza activitatea on-line a Utilizatorului, cum ar fi Goodle Analytics, asa numitul serviciu de analiza web oferit de catre Google Inc. Google Analytics utilizeaza cookie-urile, de exemplu fisiere text plasate pe computerul Utilizatorului care permit analizarea modului de utilizare a Platformei. Laboratorul de Stil foloseste, de asemenea, fisiere web server log standard pentru a numara persoanele ce viziteaza Platforma si pentru a evalua capacitatile sale tehnice. Laboratorul de Stil foloseste aceste informatii pentru a determina cate persoane viziteaza Platforma in scopul de a o adapta nevoilor Utilizatorilor si pentru a face Platforma mai simpla si mai usor de utilizat. Prin decizia de a folosi articolele/serviciile oferite de Laboratorul de Stil, Utilizatorul constientizeaza activitatile prezentate mai sus si este de acord cu acestea.
3.5 Avand in vedere faptul ca piata serviciilor de monitorizare este in continua crestere, Laboratorul de Stil va incerca sa isi informeze Utilizatorii cu privire la utilizarea serviciilor oferite de noi entitati, iar Utilizatorul este considerat a fi de acord cu furnizarea in viitor a acestor servicii de catre alte societati. In acelasi timp, Laboratorul de Stil informeaza ca Utilizatorii isi pot retrage in orice moment consimtamantul dat in acest sens, prin modificarea setarilor de pe Pagina Web, in conformitate cu procedura prevazuta mai jos.
3.6 Informatiile generate de cookie-urile privind utilizarea Platformei de catre Utilizator (inclusiv adresa IP a Utilizatorului) sunt transmise, de exemplu, catre un server al Google Inc. situat in S.U.A. si stocate in conformitate cu politica de confidentialitate apartinand Google (disponibila la http://www.google.com/intl/pl/privacy/privacy-policy.html). Google foloseste aceste informatii pentru a evalua gradul de utilizare al Platformei, pentru a crea rapoarte pentru administratorii site-urilor web cu privire la activitatea de pe site si pentru a oferi alte servicii legate de utilizarea Platformei si a internetului.

NOTA DE INFORMARE PENTRU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Laboratorul de Stil S.R.L., o societate cu raspundere limitata, persoana juridica romana, cu sediul social in Bucuresti, str. Jandarmeriei, nr. 14, bl. A1, et. 4, ap. 41, cam. 1, sector 1, inregistrata la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub numarul J40/618/21.01.2015, cod unic de inregistrare 33998919, in calitate de operator, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.
Scopul colectarii datelor este: promovarea de servicii si produse adresate direct clientilor persoane fizice si promovarii ofertelor prin mijloace de marketing direct.
Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare procesarii solicitarii Dumneavoastra. Refuzul dvs. determina imposibilitatea concretizarii serviciului solicitat.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari:
• IND WEB S.R.L.;
• DHL INTERNATIONAL ROMANIA S.R.L.;
• MOBIL PAY S.A;
• ACCOUNTING & HUMAN RESOURCES S.R.L.
Prin inregistrarea pe Site va exprimati acordul sa primiti informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de catre Laboratorul de Stil, in calitate de operator.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la contact@girotondo.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Daca unele din datele dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.